Vidite prvi

požar koji je zahvatio južnu kaliforniju

U požaru uništeni domovi i vinarija u luksuznom naselju Bel-Air u Los Angelesu

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 11:36
U požaru uništeni domovi i vinarija u luksuznom naselju Bel-Air u Los Angelesu
Učitavanje medija preglednika ...

Ogromni požar koji je zahvatio južnu Kaliforniju uništio je najmanje šest domova u luksuznom naselju Bel-Air u Los Angelesu, zaprijetivši stotinama drugih i spalivši jedan objekt u vinariji koju posjeduje milijarder Rupert Murdoch.

Ovaj požar pod nazivom "Skirball", koji je izbio u srijedu ujutro, do večeri je spalio više od 60 hektara zemlje u blizini velikih imanja u Bel-Airu, te je samo pet posto tog požara obuzdano, izvještava Reuters.

Vatrogasci su se borili da sačuvaju domove u vrijednosti od više milijuna dolara koji su se nalazili na putu vatre, a autoput San Diego (405) zatvoren je za oba pravca.

Murdochova vinarija Vinogradi Moraga evakuisana je u srijedu ujutro kada se vatra proširila na njeno područje, rekla je glasnogovornica. Očevici su kasnije vidjeli kako jedan objekt na tom imanju gori, dok su vatrogasci pokušavali ugasiti vatru.

U okrugu Ventura, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, više od 1.000 vatrogasaca se bori s najvećim požarom, kojem je dato ime "Thomas", a koji je već uništio više od 150 domova i prijeti tisućama drugih.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje, čime su oslobođena državna sredstva i resursi za pomoć vatrogascima.

Komentari
Broj komentara:0