Vidite prvi

svijet

U Francuskoj uhićeni ekstremni desničari koji su planirali napad na Macrona

Autor:Prvi.tv
Objava:6.11.2018. 15:47
U Francuskoj uhićeni ekstremni desničari koji su planirali napad na Macrona
Učitavanje medija preglednika ...

Šest osumnjičenih osoba povezanih s pokretom krajnje desnice privele su danas francuske protuterorističke službe u okviru istrage o planu napada na predsjednika Emmanuela Macrona, rečeno je iz izvora bliskih istrazi. 

Policajci Opće uprave za unutarnju sigurnost (DGSI) priveli su nekoliko osumnjičenih povezanih s pokretom ultradesnice nakon informacija o mogućem planiranju napada protiv predsjednika republike, kazao je jedan od izvora bliskih istrazi, potvrđujući informaciju TV postaje BFMTV. 

Do uhićenja je došlo u departmanima Isere, Ille-et-Vilaine i Moselle, u okviru preliminarne istrage koju je otvorilo tužiteljstvo u Parizu zbog "terorističkog kriminalnog udruživanja zločinaca", kazao je sudski izvor. 

"Istraga se odnosi na plan, neodređen i loše definiran, nasilnog djelovanja protiv predsjednika republike", istaknuo je drugi izvor blizak istrazi. 

Istrage u tijeku moraju omogućiti utvrđivanje realnog stanja i točne prirode te prijetnje, istaknuo je jedan od izvora bliskih istrazi. 

U ponedjeljak, prilikom imenovanja novog direktora DGSI-ja Nicolasa Lernera, ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner rekao je da "pazi" na prijetnje "ekstremističkih pokreta desnice i ljevice, vrlo aktivnih na našem teritoriju". 

Komentari
Broj komentara:0