Vidite prvi

BEOGRAđANI NE ODUSTAJU

U Beogradu 19. dan prosvjeda "Protiv diktature"

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 19:47
U Beogradu 19. dan prosvjeda Protiv diktature
Učitavanje medija preglednika ...

Stotinjak građana okupilo se na 19. prosvjedu "Protiv diktature" ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. 

Prosvjednici nose transparente "Stop teroru", "Institucije su trule" i "Šešelj ulični siledžija". Na skupu su i transparenti "Vučić diktator, Vulin njegov Gebels", "Protiv terora vlasti". Neki od sudionika prosvjeda nose i maske pokreta "Anonimus".

Prosvjednici su najavili kako će prihvatiti svaki budući poziv čelnika Nove stranke Zorana Živkovića ili bilo kojeg drugog zastupnika da s balkona Doma Narodne skupštine nazoče plenarnoj sjednici. 

Kako javlja B92, nakon okupljanja na Trgu Nikole Pašića prosvjednici bi trebali u povorci proći glavnim gradskim ulicama. 

Uniformirane policije nema, ali na mjestu prosvjeda ima policajaca u civilu. 

Prosvjedi u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. travnja, dan poslije predsjedničkih izbora. Do Uskrsa u njima je svakodnevno u glavnom srbijanskom gradu sudjelovalo više tisuća ljudi, uglavnom mladih. 

Zahtjevi su, među ostalim, smjenjivanje "političke elite", pošteni i slobodni izbori, smjenjivanje članova Republičkog izbornog povjerenstva i Regulatornog tijela za elektronske medije, sloboda medija i smjenjivanje "svih korumpiranih dužnosnika".

 

Komentari
Broj komentara:0