Vidite prvi

Bijela kuća

Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije

Autor:Prvi.tv
Objava:16.4.2018. 10:04
Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije
Učitavanje medija preglednika ...

Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji duže vremena.

"Američka misija nije se promijenila - predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće", rekla je Sarah Sanders u priopćenju. 

"Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom", rekla je Sanders.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u nedjelju da je uvjerio američkog kolegu Donalda Trumpa, koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži.  U telefonskom razgovoru tijekom napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije.

"Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je Macron.  Naglasio je i da je uvjerio Trumpa da ograniči subotnje napade na postrojenja za kemijsko oružje.

Komentari
Broj komentara:0