Vidite prvi

svijet

Trump objavio mjesto i vrijeme novog sastanka s Kim Jong-unom

Autor:Prvi.tv
Objava:9.2.2019. 11:52
Trump objavio mjesto i vrijeme novog sastanka s Kim Jong-unom
Učitavanje medija preglednika ...

Drugi susret na vrhu na kojemu će sudjelovati američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un održat će se u Hanoju, prijestolnici Vijetnama, 27. i 28. veljače, objavio je u petak Trump u poruci na Twitteru.

Zemlja i nadnevak održavanja tog drugog povijesnog summita, nakon ljetošnjeg u Singapuru, bili su poznati, ali se nije znalo točno mjesto.

"Moji izaslanici su upravo napustili Sjevernu Koreju nakon veoma uspješnog sastanka", napisao je Trump na Twitteru. Summit će se "održati u Hanoju, u Vijetnamu, 27. i 28. veljače", prenosi Hina.

"Jedva čekam susret s Kimom i pomak na polju mira!", rekao je Trump.

Trump je Sjevernu Koreju najavio kao veliku gospodarsku silu

Američki izaslanik za Sjevernu Koreju Stephen Biegun završio je u petak trodnevni posjet Pjongjangu kamo je doputovao radi pripreme summita. Izaslanici dviju zemalja su se dogovorili da će se ponovo sastati prije 27. veljače.

"Sjeverna Koreja će pod vodstvom Kim Jong-una postati velika gospodarska sila", ocijenio je također Trump u drugoj objavi na Twitteru.

"Neke će to možda iznenaditi, ali mene neće jer sam ga upoznao i dobro znam što sve može", dodao je.

"Sjeverna Koreja će biti drugi tip rakete – gospodarska raketa!", rekao je oduševljeno Trump koji je još donedavno nazivao sjevernokorejskog čelnika "čovjekom-raketom" smjerajući na sjevernokorejske pokuse s balističkim raketama.

Komentari
Broj komentara:0