Vidite prvi

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE

Trump: BuzzFeed je hrpa smeća, a CNN su lažne vijesti

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 9:08
Trump: BuzzFeed je hrpa smeća, a CNN su lažne vijesti
Učitavanje medija preglednika ...

Portal BuzzFeed našao se u srijedu na meti oštre kritike brojnih medija, analitičara i novoizabranog predsjednika zbog toga što je objavio neprovjerene informacije o Donaldu Trumpu, a koji ih je nazvao "hrpom smeća".

Trump je napao i televizijsku mrežu CNN, premda je zauzela puno oprezniji stav, i nije htio odgovoriti na pitanja njena novinara na svojoj  konferenciji za medije u srijedu, a nakon njegova inzistiranja Trump mu je rekao: Vi ste lažne vijesti!

BuzzFeed je u utorak objavio izvještaj na 35 stranica, koje je sastavio bivši britanski obavještajni časnik kojega su američke obavještajne službe ocijenile vjerodostojnim, po narudžbi političkih protivnika Donalda Trumpa.

U izvješću se govori o navodnoj razmjeni obavještajnih podataka između Trumpa, njegovih bliskih suradnika i Kremlja tijekom niza godina te o videosnimci s prostitutkama koji su ruske službe tajno snimile kako bi je iskoristile radi ucjene.

BuzzFeed je "hrpa smeća kojoj prijeti kraj", reagirao je Trump u srijedu pred novinarima.

"To su lažne informacije. To je laž. Te se stvari nikada nisu dogodile. To su pribavili naši protivnici", dodao je, prenosi Hina.

BuzzFeed, otvoren 2006., postao je važan čimbenik u svijetu internetskog informiranja, posebno zbog nekih sadržaja koji su se brzo proširili internetom i stvorili senzaciju.

CNN je u utorak izvijestio kako su obavještajne službe predale Baracku Obami, a onda i Donaldu Trumpu, sažetak navodnog izvješća na dvije stranice koji bi mogao kompromitirati izabranog predsjednika. Novinari te mreže ipak su se pobrinuli da ništa ne otkriju o sadržaju tog dokumenta.

CNN je u priopćenju optužio Trumpovu ekipu da je "iskoristio odluku BuzzFeeda kako bi se izvukao iz informacija koje je objavio CNN a koje su poslije potvrdili drugi veliki mediji".

Novoizabrani predsjednik Donald Trump napao je u srijedu i američku farmaceutsku industriju koju smatraju "katastrofom" jer u Sjedinjenim Državama prodaje lijekove proizvedene u inozemstvu i pritom ostaje "nekažnjena".

"Moramo vratiti našu farmaceutsku industriju. Naša farmaceutska industrija je katastrofa", rekao je novoizabrani američki predsjednik na jučerašnjoj konferenciji za novinare u New Yorku.

"Odlaze na sve strane. Nabavljaju nam lijekove, ali ih, uglavnom, ne proizvode ovdje", dodao je, istaknuvši da taj sektor ima "puno lobista i moć".

Trump je rekao kako će uvesti nove uvjete za javnu nabavku u farmaceutskoj industriji kako bi razriješio takvu situaciju.

"Mi smo najveći kupci lijekova u svijetu i nemamo dobre postupke javne nabavke", rekao je budući predsjednik ustvrdivši kako bi se takvom strategijom mogli uštedjeti "milijarde dolara".

Trump koji je pobijedio na izborima na račun obećanja da će radna mjesta vratiti u SAD, nedavno je napao neke velike kompanije, posebno u automobilskoj industriji, optuživši ih da su preselile proizvodnju izvan SAD-a.

Budući predsjednik koji će preuzeti dužnost 20. siječnja, izrazio je usto zadovoljstvo zbog odluke Forda i Fiat Chryslera da investiraju u SAD-u, a ne u Meksiku i pozvao General Motors da "pođe" za njihovim primjerom.

Komentari
Broj komentara:0