Vidite prvi

Kim Jong-un i Trump potpisali sporazum

''Svijet će vidjeti velike promjene''

Autor:Prvi.tv
Objava:12.6.2018. 8:03
''Svijet će vidjeti velike promjene''
Učitavanje medija preglednika ...

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump sastali su se u Singapuru, a nakon sastanka u četiri oka, sastanka izaslanika i radnog ručka potpisali su, za sada još nespecificirani, dokument. Više detalja o dokumentu trebalo bi biti poznato kasnije tijekom dana.


Trump i Kim na kraju sastanka su potpisati, kako kažu, povijesni dokument o kojem će više detalja izložiti u priopćenju za dva sata. ''Oboje smo vrlo počašćeni što ćemo potpisati dokument'', rekao je Trump netom prije nego je na nespecificirani dokument stavio svoj potpis.

''Svijet će vidjeti velike promjene. Želim izraziti zahvalnost predsjedniku Trumpu što je omogućio da se ovaj sastanak dogodi'', kazao je Kim.

Trump je nakon potpisivanja dokumenta rekao da Kim ima ''odličnu osobnost i vrlo je pametan, vrlo pametan pregovarač''. A na pitanje što je naučio o njemu, kaže: ''Naučio sam da je vrlo talentiran čovjek i da jako voli svoju zemlju''. Trump je također rekao da će se s Kimom sastati još mnogo puta.

Donald Trump i Kim Jong-un u četiri ujutro po našem vremenu završili su sastanak u četiri oka koji je trajao oko 40 minuta. ''Bilo je vrlo dobro. Vrlo dobro. Imamo sjajan odnos. Hvala vam'', rekao je Trump novinarima, ignorirajući njihova pitanja.

Nakon toga je oko sat vremena trajao sastanak izaslanstava, a razgovori su se poslije nastavili i na radnom ručku. Prije odlaska na ručak Trump je reporterima dobacio da se nada da će na fotografijama svi ispasti ''prelijepi, naočiti, zgodni, mršavi i savršeni''.

Trump je rekao da će on i Kim uskoro potpisati dokument, ali nije specificirao kakav. ''Dogodilo se mnogo pomaka. Stvarno vrlo pozitivnih. Mislim da bolje nego je itko mogao zamisliti'', rekao je američki predsjednik.

Prije sastanka također su bile upućene pozitivne poruke. "Drago mi je što vas vidim gospodine predsjedniče", rekao je Kim široko se nasmiješivši kada mu je američki predsjednik pokazao uzdignut palac. Trump je rekao kako jesiguran da će njihov odnos biti "sjajan".

"Doista se izvrsno osjećam", rekao je Trump. "Ovo će biti sjajan susret i mislim golem uspjeh. Mislim da će biti pravi uspjeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam".

Kim je uzvratio: "Nije bilo lako doći ovamo. U prošlosti su ... mnoge zapreke bile na našem putu, ali smo ih sve svladali i sada smo danas ovdje".

Obojica su bila ozbiljna dok su izlazila iz automobila u hotel Capella na otoku Sentosi u Singapuru.

No uskoro su se nasmiješili i držali se za ruke, nakon čega je Trump poveo Kima u knjižnicu gdje su 40-ak minuta razgovarali u pratnji prevoditelja.

Dvojica čelnika su zatim počeli sastanak s izaslanstvima a nakon toga će imati radni ručak kojim će se završiti povijesni summit o budućnosti sjevernokorejskog nuklearnog arsenala.

 

//dnevnik.hr//

Komentari
Broj komentara:0