Vidite prvi

PODRŠKA ZA UJEDINJENJE

Sve su glasnije priče o ujedinjenju Albanije i Kosova

Autor:Prvi.tv
Objava:20.4.2017. 22:07
Sve su glasnije priče o ujedinjenju Albanije i Kosova
Učitavanje medija preglednika ...

Tirana ima punu podršku za ujedinjenje Albanije i Kosova ukoliko izostane njihova europska perspektiva, rekao je u četvrtak Jonuz Musliju, predsjednik Nacionalnog vijeća Albanaca (NSA) i predsjednik općine Bujanovac, dodajući tomu i Preševsku dolinu na jugu Srbije, gdje većinu čine Albanci.

On je podržao ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova.

"Unija Albanije s Kosovom bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa je besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to dio Albanije u koji ne treba dirati", rekao je Musliju za agenciju Presheva Jone, a prenose beogradski elektronički mediji.

"Nacionalna izdaja"

Prema njegovom mišljenju, Rama i Thaci imaju moralnu obvezu u "ovo spajanje" uključiti, kako je rekao, i "istočno Kosovo", dodavši da bi u suprotnom to bila "nacionalna izdaja".

Musliju smatra da su Preševo, Medveđa i Bujanovac, općine na jugu Srbije, sastavni dio "države Kosovo" od koje su "nasilno odvojeni".

"Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. ožujka 1992. i mi nemamo pravo odustati od nečega za što su se žrtvovali pripadnici Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje (OVPBM)", rekao je Musliju, prenosi Hina.

On je naglasio kako je svjestan da se to Srbiji neće dopasti kao ni odcjepljenje Kosova, zaključivši da  "bez Niša, ovo nije Velika Albanija, a Srbija čak treba biti zahvalna što Albanci traže ujedinjenje samo Albanije, Kosova i Preševske doline".

Komentari
Broj komentara:0