Vidite prvi

teroristički plan

Spriječen atentat islamskih terorista na britansku premijerku

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2017. 8:29
Spriječen atentat islamskih terorista na britansku premijerku
Učitavanje medija preglednika ...

Zaustavljen je teroristički plan za atentat na britansku premijerku Theresu May, javlja Sky News.

Novinar Sky Newsa Martin Brunt izjavio je: "Ovo je posljednji u nizu terorističkih planova koje su policija i MI5 zaustavili ove godine."

"Namjeravali su detonirati eksploziv i u kaosu ubiti premijerku"

"Šef MI5 Andrew Parker danas je obavijestio ministre o ozbiljnom planu koji su otkrili. Radi se o planu ekstremnih islamista za samoubilački napad na britansku vladu. Policija vjeruje da su namjeravali detonirati neku vrstu improvizirane eksplozivne naprave pred zgradom vlade te u kaosu napasti i ubiti premijerku Theresu May", objasnio je Brunt.

"Policija i MI5 su istraživali plan najmanje nekoliko tjedana. Prošlog tjedna uhitili su dvojicu muškaraca koji su optuženi za pripremanje terorističkog čina", dodao je Brunt.

U protekloj godini MI5 spriječio devet terorističkih napada

Naaimur Zakariyah Rahman (20) iz sjevernog Londona i Mohammed Aqib Imran (21) iz jugoistočnog Birminghama trebaju se pojaviti pred sudom u srijedu ujutro.

MI5 je u utorak otkrio da je spriječio devet terorističkih napada u Velikoj Britaniji u protekloj godini. Premijeri su već dugo mete terorista, ali zgrada britanske vlade je dobro zaštićena povećanim mjerama tijekom osamdesetih godina, kada je narasla prijetnja irskih republikanskih revolucionara

Komentari
Broj komentara:0