Vidite prvi

VUČIĆEVA PREDIZBORNA KAMPANJA

Skup SNS-a u Novom Sadu - grad blokiran, jedna osoba smrtno stradala

Autor:Prvi.tv
Objava:20.3.2017. 13:10
Skup SNS-a u Novom Sadu - grad blokiran, jedna osoba smrtno stradala
Učitavanje medija preglednika ...

Jedna poginula osoba, jedna uhićena u prometu, cjelodnevna blokada grada, neke su od posljedica predizbornog skupa vladajuće Srpske napredne stranke srbijanskog premijera i predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, održanog u Novome Sadu.

U glavnom gradu Vojvodine u subotu su se, na predizbornom skupu SNS-a održanom pred oko nekoliko tisuća građana, okupljenima obratili predsjednički kandidat Vučić, gradski čelnici, stranački dužnosnici i čelnici stranaka koje podupiru kandidaturu aktualnog srbijanskog premijera.

Večer uoči skupa, na auto-cesti Novi Sad-Beograd, poginuo je aktivist SNS-a lijepeći stranačke plakate. Vojvođanski mediji prenose kako je pretrčavao auto-cestu kod Stare Pazove gdje su aktivisti, u mraku i neobilježeni, na stupove nedovršenoga mosta lijepili plakate SNS-a.

Njega je udario vozač automobila iz Novoga Sada, na čije je pak vozilo, nakon što je stao pokraj ceste, naletio šleper. Ipak, nitko drugi, osim aktiviste, nije stradao.

Incidenata je bilo kasnije i u središtu Novoga Sada, koji su, kako prenose očevici, blokirali autobusi koji su iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije dovozili sudionike mitinga SNS-a.

Zbog izražavanja nezadovoljstva što su ljudi u koloni, unatoč crvenom svjetlu na semaforu, prelazili ulice, policija je na silu iz vozila izvukla jednog Novosađanina i stavila mu lisice na ruke.

Čovjek je prethodno trubio izražavajući nezadovoljstvo zbog blokade u kojoj se našao, da bi mu potom policija naložila da makne automobil, što u tim uvjetima nije bilo moguće, te ga potom optužila za nesuradnju, a jedan policajac zaprijetio mu je vezivanjem lisicama za krov automobila.

Kako prenosi portal „021" pristaše SNS-a u Novi Sad su došle iz raznih krajeva Vojvodine i Srbije s više desetaka autobusa.

Agencija Beta prenosi da su zaposleni u pojedinim javnim poduzećima, kojima upravljaju pripadnici SNS-a, dobili nalog da sudjeluju na skupu.

Sličan naputak dobili su i zaposleni u Domu zdravlja Novi Sad, koji su se pred skup okupili ispred sjedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, koja podržava kandidaturu Aleksandra Vučića, navodi Beta.  

U Srbiji je u tijeku predizborna kampanja za predsjedničke izbore zakazane za 2. travnja, na kojima je jedan od glavnih kandidata srbijanski premijer Aleksandar Vučić.                                        

 

Komentari
Broj komentara:0