Vidite prvi

javlja sirijska državna televizija

Sirijska protuzračna obrana oborila dva projektila

Autor:Prvi.tv
Objava:17.4.2018. 10:31
Sirijska protuzračna obrana oborila dva projektila
Učitavanje medija preglednika ...

Sirijska protuzračna obrana oborila je projektile ispaljene na sirijsku zrakoplovnu bazu Shayrat u pokrajini Homs u ponedjeljak navečer, i na drugu bazu sjeveroistočno od prijestonice Damaska, javili su sirijska državna televizija i medij proiranskog Hezbollaha.

Sirijska državna televizija prikazala je snimke projektila koji je oboren iznad zrakoplovne baze samo nekoliko dana nakon američkog, britanskog i francuskog napada u znak odmazde za sumnjivi hemijski napad na grad Douma u neposrednoj blizini Damaska.

Državna televizija nije spomenula tri projektila koja su ispaljena na vojni aerodrom Dumair, sjeveroistočno od Damaska, za koje medijska služba proiranskog Hezbollaha navodi da je presrela sirijska protuzračna obrana.

Pobunjenički izvori tvrde da je aerodrom Dumair velika zrakoplovna baza korištena u golemoj vojnoj kampanji  sirijske vojske uz podršku ruske vatrene sile na preuzimanju Istočne Gute, pobunjeničke enklave u predgrađima Damaska.

Portparol Pentagona izjavio je da nije bilo američkih vojnih aktivnosti u to vrijeme.

Upitan o raketnom napadu, portparol izraelske vojske je izjavio: "Mi ne komentiramo takve izvještaje".

Zrakoplovna baza Shayrat napadnuta je u američkom napadu krstarećim projektilima, u odgovoru na kemijski napad u kome je ubijeno najmanje 70 ljudi, među kojima i djece, u pobunjeničkom gradu Khan Sheikhounu.

Izreael je napadao lokacije sirijske vojske mnogo puta tokom sirijskog rata, pogađajući konvoje i baze proiranskih milicija koje se bore na strani snaga  sirijskog predsjednika Bashara al- Assada.

Izrael dugo tvrdi da Iran širi svoj uticaj na pojas teritorije koji se proteže od iračke do libanske granice, gdje prema izraelskim navodima Iran snabdijeva Hezbollah oružjem.

Komentari
Broj komentara:0