Vidite prvi

PRED OČIMA MAJKE

Saudijska Arabija: Dječaku odrubili glavu jer pripada pogrešnoj vjeri

Autor:Prvi.tv
Objava:10.2.2019. 10:41
Saudijska Arabija: Dječaku odrubili glavu jer pripada pogrešnoj vjeri
Učitavanje medija preglednika ...

Šestogodišnji dječak obezglavljen je pred očima svoje majke u Saudijskoj Arabiji zato što pripada pogrešnoj grani islama, prenosi Mirror.

Dijete je navodno ubijeno u Medini, prilikom posjete hramu Muhameda. Dječak Zakaria Al-Jaber i njegova majka posjetili su hram poslanika Muhameda u Medini, gdje su im prišli nepoznati muškarci i pitali ih jesu li oni šiti. Majka je navodno odgovorila potvrdno, te se nakon nekoliko minuta pored njih zaustavio automobil iz kojeg su izašli muškarci i oteli joj dječaka iz ruku.

Dječaka su muškarci slomljenim staklom ubadali u vrat sve dok mu nisu odrezali glavu. Bespomoćna majka je vrišteći gledala kako joj ubijaju dijete, nitko navodno nije reagirao, a rezultati istrage još nisu poznati.

Saudijska Arabija većinski je sunitska zemlja, a pripadnici drugih vjeroispovijesti, uključujući druge grane islama, često su meta progona i nasilja.

Shia Rights Watch, američka organizacija za prava šita, oglasila se povodom ove vijesti.

"Saudijska šitska zajednica tuguje u znaku solidarnosti s roditeljima. Ovaj incident rezultat je stalnog kršenja prava i nedostatka zaštite šitske populacije od strane saudijskih vlasti. Saudijski šiti godinama trpe teror vlasti zbog svoje vjere", navodi se u priopćenju.

Komentari
Broj komentara:0