Vidite prvi

TEŠKE OPTUŽBE

Rusija tvrdi da se Sjedinjene Države samo pretvaraju da se bore protiv ISIL-a

Autor:Prvi.tv
Objava:10.10.2017. 10:45
Rusija tvrdi da se Sjedinjene Države samo pretvaraju da se bore protiv ISIL-a
Učitavanje medija preglednika ...

Rusija je optužila Sjedinjene Države da se samo "pretvaraju da se bori protiv terorističke organizacije ISIL", smanjujući broj svojih zračnih napada u Iraku, a kako bi usporili napredovanje snaga koje podržava Rusija, javlja Reuters.  

Rusko ministarstvo obrane je u priopćenju navelo da je američka koalicija drastično smanjila intenzitet djelovanja u Iraku od kad su snage koje podržava Rusija započele operaciju preuzimanja provincije Deir al-Zor.

- Svima je jasno da se američka koalicija samo pretvara da ratuje protiv ISIL-a - rekao je general major Igor Konashenkov.

Kao rezultat toga, rekao je Konashenkov, militanti su prebacili veliki dio snaga u provinciju koju napada koalicija predvođena Rusijom.

- Ovo djelovanje Pentagona zahtjeva objašnjenje. Je li njihova promjena taktike želja da zakompliciraju oslobađanje sirijskih teritorija. Da li oni žele da teroristi iz Iraka dođu u Siriju u susret ruskim snagama- rekao je Konashenkov.

On je naveo kako sirijske snage uz podršku Rusije protjeruju ISIL iz grada al-Mayadin, ali da teroristi dobivaju pomoć od "stranih plaćenika" koji dolaze iz Iraka.

Komentari
Broj komentara:0