Vidite prvi

SJEVERNA KOREJA PRIJETI

"Potopit ćemo Japan, a SAD ćemo svesti na pepeo i mrak"

Autor:Prvi.tv
Objava:14.9.2017. 11:35
Potopit ćemo Japan, a SAD ćemo svesti na pepeo i mrak
Učitavanje medija preglednika ...

Sjevernokorejski državni odbor objavio je u četvrtak da će Sjeverna Koreja nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

Korejski azijsko-pacifički mirovni odbor - državna agencija koja se bavi vanjskim odnosima Sjeverne Koreje i propagandom - također je pozvao na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je proglasio "oruđem zla" sastavljenim od korumpiranih zemalja kojima upravlja SAD.

"Četiri otoka arhipelaga trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas", naveo je Odbor u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA. Juche je državna ideologija Sjeverne Koreje koja kombinira marksizam i nacionalizam a osmislio ju je osnivač države Kim Il Sung, djed sadašnjeg čelnika Kim Jong Una, prenosi Hina.

Napetosti na Korejskom poluotoku povećale su se nakon 3. rujna kad je Pjongjang obavio svoj šesti i dosad najsnažniji nuklearni pokus. Kao odgovor na to kršenje rezolucija UN-a, Vijeće sigurnosti je u ponedjeljak prihvatilo novi paket sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Odbor je na te sankcije reagirao novim prijetnjama. "Svedimo kontinentalni dio Sjedinjenih Država na pepeo i mrak. Pokažimo svoj bijes tako što ćemo mobilizirati sva svoja sredstva odmazde koja smo dosad pripremili", navodi se u priopćenju Odbora.

Komentari
Broj komentara:0