Vidite prvi

KRIMINALNA ORGANIZACIJA U PERUU

Pao bivši šef policije: uzimao bebe siromašnim majkama i prodavao ih za 900 eura

Autor:Prvi.tv
Objava:9.11.2018. 12:19
Pao bivši šef policije: uzimao bebe siromašnim majkama i prodavao ih za 900 eura
Učitavanje medija preglednika ...

Peruanska policija objavila kako je uhitila 14 članova kriminalne skupine koja se bavila prodajom beba u gradu Arequipa. Među uhićenicima bio je i bivši šef policijskih snaga Perua 61-godišnji general Raúl Becerra, piše BBC.

Policija smatra da je 32-godišnja Cinthia Tello bila vođa kriminalne organizacije koja je nagovarala siromašne žene da predaju svoje bebe i onda bi ih prodala. U akciji u kojoj je sudjelovalo više od 500 policajaca spašena je 5-mjesečna beba.

Policijska akcija se istovremeno odvijala na 18 lokacija diljem Arequipe. A jedna od pretraženih lokacija je ona u vlasništvu generala Raúla Becerre koji je bio šef policije od 2010. sve do svoje mirovine 2011. godine.

Istražitelji tvrde kako su članovi skupine, među kojima je bio ginekolog, pedijatar i tri žene koje su vabile trudnice nudeći im pobačaj koji je u Peru zabranjen, tražile siromašne žene koje nisu imale financijske mogućnosti.

Skupina je tada nudila ženama dovoljno novca da ih uvjeri da iznesu trudnoću do kraja i tada bi prodali njihovu djecu. Smatra se da su djecu prodavali za 900 eura, međutim u ovom trenutku istraga nije potvrdila jesu li djeca bila prodavana za tržište organa ili bogatim roditeljima, piše Net.hr.

 

Komentari
Broj komentara:0