Vidite prvi

i naši sportaši u problemima

Organizatori u panici; volonteri u strahu od virusa bježe s Igara

Autor:Prvi.tv
Objava:11.2.2018. 20:57
Organizatori u panici; volonteri u strahu od virusa bježe s Igara
Učitavanje medija preglednika ...

Zdravstveni bilten hrvatskih olimpijaca u Pjongčangu prilično je narušen, pa liječnici i fizioterapeuti imaju pune ruke posla, dok ZOI u Južnoj Koreji sve više prijeti norovirus

Nakon skijašice Lane Zbašnik, koja je i prije početka Igara zadobila ozljedu koljena, i skijaša-trkača Edija Dadića koji je zbog bolova u nogama odustao u nedjeljnoj utrci skiatlona, probleme s leđima imaju i sanjkašica Daria Obratov i ski-trkačica Gabrijela Skender.

Fizioterapeut Zoran Pršo ima pune ruke posla, ali je za vjerovati da će oni ipak nastupiti u ponedjeljak, odnosno utorak.

Izgleda da je početak Igara bio poticajan i za tzv. Norovirus, upale probavnog sustava, koji je pojačanim širenjem u zoni Pjongčanga zabrinuo i olimpijske dužnosnike.

Tijekom prošlog tjedna broj zaraženih se s početnih 32 popeo na 128, a zanimljivo je da su na udaru najviše upravo pripadnici sigurnosnih službi koje sve više zamjenjuje vojska.

Oko 1200 osoba je u karantemi, a u strahu od virusa brojni volonteri Igara odustaju od sudjelovanja. U restoranu Olimpijskog sela svi djelatnici su pod zaštitnm maskama, higijenske mjere su na visokoj razini.

Komentari
Broj komentara:0