Vidite prvi

svijet

Njemački sud - Puigdemont može biti izručen Španjolskoj

Autor:Prvi.tv
Objava:12.7.2018. 16:39
Njemački sud - Puigdemont može biti izručen Španjolskoj
Učitavanje medija preglednika ...

Njemački sud presudio je danas da bivši katalonski čelnik Carles Puigdemont može biti izručen Španjolskoj zbog navodne zloupotrebe javnih sredstava, ali je odbacio zaahtijev da ga izruči pod mnogo težom optužbom za pobunu.

Puigdemont je pobjegao u Bruxelles  kada je španjolski sud izdao potjernicu za njim nakon katalonske objave nezavisnosti u listopadu prošle godine. Po španjolskom zakonu, ta objava je neustavna.

Izvor iz  Puigdemontovog pravnog tima kazao je da je bivši katalonski čelnik uložio žalbu na odluku o njegovom izručenju Španjolskoj pod bilo kakvo optužbom. Ukoliko bude izručen po optužbi za zloupotrebu javnih sredstava, njemu se ne može suditi zbog pobune u Španjolskoj.

- Sud je odlučio jutros da je izručenje po optužbi za zloupotrebu javnih sredstava dopustivo - izjavila je glasnogovornica suda u njemačkoj saveznoj državi Schleswig Holstein.

Reagujući na sudsku odluku, njemački tužiteljii su priopćili da će uskoro odlučiti da li da odobre izručenje Puigdemonta, koji je uhićen u ožujku dok je putovao kroz Njemačku.

 

Komentari
Broj komentara:0