Vidite prvi

NOVI DOKAZI

Nestali zrakoplov Malaysia airlinesa nalazi se sjeverno od glavne zone potrage

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 8:37
Nestali zrakoplov Malaysia airlinesa nalazi se sjeverno od glavne zone potrage
Učitavanje medija preglednika ...

Novi dokazi ukazuju na to da se nestali zrakoplov tvrtke Malaysia Arilines, let 370, najvjerojatnije nalazi sjeverno od glavne zone potrage, priopćili su australski znanstvenici.
Zrakoplov je nestao tijekom leta iz Kuala Lumpura prema Pekingu zajedno s 239 putnika i članovima posade 2014. godine. Australija, Malezija i Kina su okončale svoje potrage u siječnju, no, analiziranjem modela plutanja dijela krila Boeinga 777 je potvrđen izvještaj iz prosinca o vjerojatnoj lokaciji aviona.

Radi se o području od 25.000 kvadratnih kilometara, koje se nalazi sjeverno od prethodne zone potrage u južnom dijelu Indijskog oceana.

"Testiranjem dijela zrakoplovnog krila smo se dodatno uvjerili da je naš raniji model plutanja ispravan. Dio je išao lijevo pod uglom od 20 stupnjeva i brže nego replike. Dolazak dijela krila na otok La Reunion u srpnju 2015. godine ima smisla", izjavio je dr. David Griffin iz australske organizacije CSIRO.

Prošle godine je australski ministar transporta Darren Chester rekao da prosinački izvještaj neće biti temelj nove potrage jer ne nudi "točnu lokaciju zrakoplova". Ipak , danas je novi izvještaj poslao u Maleziju na razmatranje.

"Malezija ima glavnu ulogu, a buduće zahtjeve za novu potragu će Australija razmotriti", poručio je Chester.

Komentari
Broj komentara:0