Vidite prvi

RATNI MORNARIČKI VETERAN

Muškarac koji se zabio u pješake na Times Squareu čuo glasove u glavi

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 8:35
Muškarac koji se zabio u pješake na Times Squareu čuo glasove u glavi
Učitavanje medija preglednika ...

Muškarac koji je vozio automobil pločnikom na Times Squareu u New Yorku i koji je pritom ubio tinejdžericu i ozlijedio 22 osobe, uključujući i mlađu sestru poginule djevojke, kazao je kako je čuo glasove u glavi koji su mu rekli da počini zločin.

Dvadesetšestogodišnji Richard Rojas, američki je veteran koji je već dvaput uhićen zbog vožnje u pijanom stanju, sad je u pritvoru. Kazao je kako očekuje da će umrijeti.

"Trebali ste me upucati. Želio sam ih ubiti", rekao je nakon što je uhapšen.

Time Square je popularna turistička lokacija, a mnogi su se vrlo zabrinuli kada su ugledali automobil koji se kreće pješakom zonom. Incident se dogodio oko 11:55 sati po lokalnom vremenu.

Žrtve su ležale na pločniku, a mnoge su bile odbačene daleko do svojih stvari i nisu imali cipele na nogama. Policajci i prolaznici su im pružili pomoć dok nije došla hitna pomoć.

"Muškarac me povukao s putanje automobila. Spasio mi je život", rekla je jedna trudnica.

Incident se dogodio nakon istih scenarija u Londonu, Nici i Berlinu, ali je gradonačelnik New Yorka kazao kako nema indikacija da je riječ o terorizmu. Policija vjeruje da je muškarac bio pod djelovanjem sintetičke marhiuane, poznate kao K2. Inicijalni testovi pokazali su da nije imao alkohola u krvi.

Iza sebe ima kriminalnu povijest. Početkom mjeseca uhićen je zbog prijetnji nožem muškarcu, 2015. godine zbog vožnje u pijanom stanju, 2013. godine proveo je dva mjeseca u vojnom zatvoru, a 2008. godine također je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju.

Iz mornarice se vratio s problemom alkoholizma. Susjedi su kazali kako je Rojas prolazio kroz teško životno razdoblje.

Alyssa Elsman 18-godišnjakinja je koja je smrtno stradala u ovom izgredu, a bila je u obilasku New Yorka sa svojom rodbinom koja je doputovala iz Michigana. U izgredu je ozlijeđena njezina 13-godišnja sestra.

Komentari
Broj komentara:0