Vidite prvi

kreće se u doumu

Međunarodna istraga o navodnom kemijskom napadu na Doumu

Autor:Prvi.tv
Objava:15.4.2018. 15:03
Međunarodna istraga o navodnom kemijskom napadu na Doumu
Učitavanje medija preglednika ...

Članovi misije koji rade za Organizaciju za zabranu kemijskog oružja (OPCW) sa sjedištem u den Haagu, u subotu su stigli u Damask usred napetosti između Zapada i sirijskog režima koji je blizak saveznik Rusije.


"Predviđeno je da danas (u nedjelju) grupa krene u Doumu kako bi ondje započela s radom", rekao je za AFP zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Ayman Soussan.

Grad Douma, na koji je 7. travnja, pretpostavlja se, izvršen napad toksičnim plinom, smješten je u istočnoj Ghouti.

"Pustit ćemo da članovi OPCW-a svoj posao obave profesionalno, objektivno, nepristrano i daleko od svakog pritiska. Rezultati istrage dovest će u pitanje neistinite navode", protiv Damaska, kazao je zamjenik sirijskog ministra,piše dnevnik.hr.

Promatrači smatraju da je posao inspektora vrlo zamršen, osobito s obzirom na to da na mjesto incidenta stižu više od tjedan dana nakon njega, a treba istaknuti i da je područje u međuvremenu palo u ruke sirijske vojske i ruske vojne policije.

Zadnji pobunjenici u Doumi, kao i civili evakuirani su u subotu prema sjeveru Sirije u sklopu dogovora o predaji potpisanom 9. travnja dva dana nakon navodnoga kemijskog napada.

Inspektori su ovlašteni utvrditi je li bilo upotrebe kemijskog oružja, no ne i izvijestiti tko je za to kriv.

Komentari
Broj komentara:0