Vidite prvi

širi se whatsapp-om

Jeziva suicidalna igrica stigla je u Europu, pazite na djecu

Autor:Prvi.tv
Objava:10.8.2018. 21:23
Jeziva suicidalna igrica stigla je u Europu, pazite na djecu
Učitavanje medija preglednika ...

OMO je nova uznemirujuća igrica koja se širi putem popularne aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp. Argentinska policija sumnja da je ova igrica povezana sa samoubojstvom 12-godišnje djevojčice i izdali su upozorenje svim roditeljima da paze na svoju djecu.

Djevojčica iz Argentine prije samoubojstva je snimala svoje aktivnosti, a nakon što si je oduzela život, policija je pronašla poruke. Sada tragaju za 18-godišnjakom za kojeg se sumnja da je djevojčicu upoznao putem interneta, piše Index.hr. 

Momo je lutka velikih očiju i duge, crne kose, rad japanskog umjetnika Midorija Hayashija koji se ne povezuje s igricom.

Jeziva igrica počela se širiti svijetom tako što su korisnici aplikacije WhatsApp počeli komunicirati s nepoznatim brojevima. Vrlo brzo počele su im pristizati nasilne slike i poruke te prijetnje.

Slična igrica pojavila se 2017. godine u Rusiji. Zbog ‘Plavog kita’ život si je oduzelo više od 130 mladih u dobi od 10 do 16 godina.

Igrica se za sada pojavila u Meksiku, Argentini, Americi, Francuskoj i Njemačkoj, a upozorenje roditeljima je izdala i španjolska policija. Savjetuju korisnicima WhatsApp da ignoriraju poruke s nepoznatih brojeva.

//vecernji.ba//

Komentari
Broj komentara:0