Vidite prvi

POSTAVLJAJU SE RAKETE

Japan spreman za rat: Trump i Kim guraju Daleki istok u rat

Autor:Prvi.tv
Objava:12.8.2017. 10:24
Japan spreman za rat: Trump i Kim guraju Daleki istok u rat
Učitavanje medija preglednika ...

Japanska javna televizija NHK objavila je kako je ministarstvo obrane počelo u subotu raspoređivati američki proturaketni sustav Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) u Shimani, Hiroshimi i Kochiju, na zapadu zemlje.

Nakon objave Pjongjanga, to bi se područje mogli naći na putanji sjevernokorejskih raketa.

Televizijske snimke snimljene u subotu prikazuju vojna vozila koja pred zoru prevoze lansirne rampe i druge elemente proturaketnog sustava u vojnu bazu u Kochiju.

Japanska vlada rekla je ranije kako namjerava srušiti sjevernokorejske rakete koje bi eventualno zaprijetile japanskom teritoriju.

Agencija Kyodo, navodeći dužnosnike japanskog ministarstva obrane, objavila je da će se tijekom jutra završiti s raspoređivanjem proturaketnog sustava na zapadu Japana.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da "pažljivo razmatra" plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama, samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Trump obećao Pjongjangu "vatru i bijes" ako nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama. Kasnije je dodala da će planovi o tome biti razrađeni do polovice kolovoza.

Po izjavama glasnogovornika japanske vlade Yoshihide Suga, Tokio "nikada neće tolerirati" provokacije Sjeverne Koreje a japanske oružane snage poduzet će potrebne mjere.

Kinezi poručili Trumpu da smiri tenzije
Kineski predsjednik Xi Jinping poručio je Donaldu Trumpu u subotu da izbjegava retoriku koja bi mogla zaoštriti ionako napetu situaciju. Xi je apelirao na Trumpa u telefonskom pozivu nekoliko sati što je Trump rekao Pjongjangu da će 'istinski požaliti' poduzmu li neprijateljske akcije protiv SAD-a. 

Komentari
Broj komentara:0