Vidite prvi

JAVNOST PODIJELJENA

Izvještaj koji optužuje Putina da ucjenjuje Trumpa, napisao je korisnik 4chaina

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2017. 16:13
Izvještaj koji optužuje Putina da ucjenjuje Trumpa, napisao je korisnik 4chaina
Učitavanje medija preglednika ...

informacija prema kojoj predsjednik Rusije Vladimir Putin ucjenjuje budućeg predsjednika SAD Donalda Trumpa je lažna, tvrde korisnici foruma 4chain, a prenosi Independent.

Navodni dokument koji je dospio u posjed FBI u kojem se optužuje ruski predsjednik Vladimir Putin da već godinama ucjenjuje Donalda Trumpa, mogao bi biti lažan.

 Ovaj je dokument objavljen u javnosti samo devet dana uoči inauguracije Donalda Trumpa u Bijelu kuću.

Trump i njegov tim kategorički odbijaju ove navode, te tvrde da se radi o političkoj namještaljci, a tome u prilog idu i tvrdnje korisnika foruma 4chain i socijalne mreže Reddit.

Korisnici tvrde da su oni podmetnuli "lažne dokumente", te tvrde kako je jedan korisnik 4chaina novinaru Ricku Wilsonu podmetnuo ovaj izvještaj, koji je kasnije završio u rukama FBI.

Tome u prilog ide i objava na forumu 4chain koja je objavljena 1. studenog prošle godine, dakle mnogo prije cijele priče o ovom, i u kojoj stoji sljedeće:

"Uzeli su sve ono što sam rekao Ricku Wilsonu i dodali su u priču ruske špijune", napisao je ovaj korisnik, dodavši u prilogu izvještaj koji je sinoć osvanuo na portalu Buzzfeed.

Wilson je na Twitteru brzo demantirao ove navode, ali je dodao kako on nikada nije garantirao da ja izvještaj autentičan.

U ovom trenutku američka javnost je podijeljena oko toga što misliti o ovom slučaju, ali Trump traži od FBI dokaze koji potkrepljuju ovaj izvještaj, ali dokaza, barem za sada, nema.

 

Komentari
Broj komentara:0