Vidite prvi

suđenje

Izrael - Počelo suđenje Ahed Tamimi, simbolu palestinskog otpora

Autor:Prvi.tv
Objava:13.2.2018. 18:37
Izrael - Počelo suđenje Ahed Tamimi, simbolu palestinskog otpora
Učitavanje medija preglednika ...

Suđenje Ahed Tamimi, palestinskoj tinejdžerki koja je postala simbol prosvjeda nakon objave snimke na kojoj udara izraelske vojnike, počelo je u utorak iza zatvorenih vrata u vojnom sudu na Zapadnoj obali.

Ovo suđenje, koje će najvjerojatnije trajati mjesecima, izazvalo je golemu pažnju javnosti, kao i osude međunarodnih grupa za ljudska prava, zbog izraelskog zatočenja maloljetnice.

Sedamnaestogodišnja Tamimi suočava se s 12 točki optužbe, među kojima su napad na vojnike i poticanje na nasilje, pred vojnim sudom Ofer. Optužbe proizilaze iz višestrukih konfrontacija s vojnicima koje datiraju od travnja 2016. godine, uključujući i onu objavljenu na snimku.

- Vjerujemo da je ova optužnica isključivo stvorena kako bi se odvratila Ahed i ostali mladi Palestinci da se opiru okupaciji na način na koji je ona učinila - izjavila je pravna zastupnica Tamimi, Gaby Lasky, novinarima nakon ročišta.

Sudsko vijeće je odlučilo da održi ročište iza zatvorenih vrata usprkos prosvjedima porodice Tamimi, koja tvrdi da je prisustvo medija od suštinskog značaja za osiguranje poštenog suđenja, prenosi dpa.

Komentari
Broj komentara:0