Vidite prvi

iranski službenici

Iran prijeti odmazdom zbog kazni protiv čelnika pravosuđa

Autor:Prvi.tv
Objava:13.1.2018. 14:11
Iran prijeti odmazdom zbog kazni protiv čelnika pravosuđa
Učitavanje medija preglednika ...

Iranski službenici u subotu su kazali da će odgovoriti na kazne koje su protiv njihovog pravosudnog čelnika nametnule Sjedinjene Američke Države u okviru napora predsjednika Donalda Trumpa da "popravi" nuklearni sporazum sklopljen između Teherana i glavnih svjetskih sila.

Dužnosnici u Washingtonu su u petak objavili kazne protiv 14 subjekata i pojedinaca, uključujući šefa iranskog pravosudnog sustava, ajatolaha Sadeqa Larijanija, podsjeća agencija Reuters.

- Neprijateljski postupci Trumpovog režima protiv Larijanija... prešli su sve crvene linije ponašanja u međunarodnoj zajednici i predstavljaju kršenje međunarodnih zakona, te će na njih zasigurno biti odgovoreno ozbiljnom reakcijom Islamske Republike – navodi se u priopćenju iranskog ministarstva vanjskih poslova koje su prenijeli državni mediji.

Kako javlja BBC, američko ministarstvo financija je izdalo priopćenje u kojem je navedeno da je ajatolah Larijani odgovoran za "mučenje ili okrutno, nehumano i ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje zatvorenika u Iranu, uključujući amputacije".

Larijani je ranije pozvao na obračun s "pobunjenicima" i "vandalima" nakon nedavnog niza antivladinih protesta u iranskim gradovima.

Komentari
Broj komentara:0