Vidite prvi

svijet

Indoneziju pogodio novi jak potres

Autor:Prvi.tv
Objava:9.10.2018. 8:39
Indoneziju pogodio novi jak potres
Učitavanje medija preglednika ...

Indonezijski grad Palu pogodio je u utorak ujutro po lokalnom vremenu još jedan potres nakon katastrofalnog podrhtavanja tla i tsunamija koji su krajem prošlog mjeseca, prema trenutno raspoloživim podacima, odnijeli gotovo dvije tisuće ljudskih života.

Potres jačine 5,2 zabilježen je u 4.15 sati ujutro po lokalnom vremenu (22.15 sati u ponedjeljak navečer po srednjoeuropskom vremenu) pet kilometara sjeveroistočno od otoka Sulawesija, na dubini od 10 kilometara, kazao je glasnogovornik državne agencije za krizne situacije Sutopo Nugroho.

"Činilo se na pet sekundi da je potres snažan", kazao je Nugroho, dodajući da je nastala panika, ali da nema izvješća o šteti.

Ljudi su u strahu istrčali iz svojih kuća, kaže stanovnik Palua Taufan.

"Svi su još traumatizirani zbog ranijih potresa", dodaje.

U potresu i tsunamiju koji su 28. rujna pogodili Palu i druge dijelove pokrajine Središnji Sulawesi, stradalo je 1948 ljudi, objavila je agencija za krizne situacije.

Dužnosnici strahuju da je u nekoliko urušenih četvrti zatrpano još nekoliko stotina, a možda i nekoliko tisuća ljudi, čije su kuće zbrisane s lica Zemlje u potresu jačine 7,4.

Komentari
Broj komentara:0