Vidite prvi

"NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE"

EU poziva novu vladu Kosova na suradnju s Beogradom

Autor:Prvi.tv
Objava:11.9.2017. 9:27
EU poziva novu vladu Kosova na suradnju s Beogradom
Učitavanje medija preglednika ...

Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančić pozdravila je osnivanje vlade na Kosovu koju je pozvala da "u suradnji s Beogradom osigura kvalitativni iskorak" u dijalogu između Beograda i Prištine.

"Pozdravljamo osnivanje vlade na Kosovu. Pozivamo novu vladu da odmah započne rad na primjeni neophodnih reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije. Kosovu je potrebno da poboljša svoju konkurentnost, stvori nova radna mjesta i prilike za svoje građane", poručila je Kocijančić, prenosi Tanjug.

Kocijančić je tom prigodom podsjetila kako je neophodno da Kosovo ispuni svoje obveze kako bi napredovalo k viznoj liberalizaciji i razgraničenju s Crnom Gorom.       

"Nova vlada mora preuzeti aktivnu ulogu u regiji i raditi zajedno s Beogradom kako bi došlo do kvalitativnog iskoraka u dijalogu između Beograda i Prištine kojim posreduje EU", naglasila je Maja Kocijančić.       

Ona je zaključila kako je sve spomenuto neophodno kako bi Kosovo nastavilo napredovati na svom europskom putu i ponovila kako Kosovo "nema vremena za gubljenje".

Komentari
Broj komentara:0