Vidite prvi

svijet

Erdogan prisegnuo kao predsjednik s proširenim ovlastima

Autor:Prvi.tv
Objava:9.7.2018. 18:28
Erdogan prisegnuo kao predsjednik s proširenim ovlastima
Učitavanje medija preglednika ...

Recep Tayyip Erdogan dao je prisegu kao prvi turski predsjednik sa znatno proširenim ovlastima, javljaju mediji.

Erdogan je prisegnuo u velikoj nacionalnoj skupštini u Ankari, dok Turska završava svoju tranziciju iz parlamentarnog modela u predsjednički sustav.

"Prisežem svojom čašću i integritetom ispred velikog turskog naroda i povijesti, da ću čuvati sigurnost života i neovisnost države, nedjeljiv integritet domovine i naroda, i apsolutan suverenitet naroda", rekao je Erdogan ističući da će " ostati vjeran vladavini prava, demokratskoj i sekularnoj republici i Ataturkovim načelima i reformama" i da neće odstupati od ideala prema kojima svatko treba imati ljudska prava i slobode..."

Građani su mašući zastavicama stajali uz ulice dok je Erdoganov konvoj vozio prema zgradi parlamenta i bacali cvijeće na predsjednikov automobil. Kad je Erdogan stigao u skupštinu u pratnji svoje žene Emine državna televizija TRT objavila je: "Današnja svečanost obilježava Erdogana kao utemeljitelja novog sustava".

Profili turskih vlasti na društvenim mrežama objavljivali su tijekom dana poruke s oznakom #NovaEraSErdoganom, javlja Hina.

Komentari
Broj komentara:0