Vidite prvi

VELEPOSLANICI VS-A U WASHINGTONU

Donald Trump prvi se put susreo s glavnim tajnikom UN-a Guterresom

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 21:03
Donald Trump prvi se put susreo s glavnim tajnikom UN-a Guterresom
Učitavanje medija preglednika ...

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres danas je održao prvi kratki sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj kući, uoči posjeta veleposlanika Vijeća sigurnosti UN-a Washingtonu koji je najavljen za idući tjedan.

Guterres, koji je preuzeo dužnost od Ban Ki-moona u siječnju, susreo se i s američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost, generalom H.R. McMasterom.

Čelnik UN-a imao je "interesantnu i konstruktivnu raspravu o suradnji između Sjedinjenih Država i Ujedinjenih naroda", izjavio je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric i dodao kako su se Guterres i Trump suglasili o novom sastanku u bliskoj budućnosti.

Veleposlanici Vijeća sigurnosti UN-a održat će radni ručak s Trumpom u ponedjeljak i sastat će se s američkim zastupnicima u Kongresu.

Razgovori će najvjerojatnije biti usmjereni na Sjevernu Koreju, Siriju, izraelsko-palestinski sukob i predložene američke rezove u financiranju UN-a koji su povećali brige oko podsrške američke administracije svjetskoj organizaciji.

Tijekom predizborne kampanje, Trump je odbacivao UN  kao "klub ljudi koji se jednostavno okuplja radi razgovora i dobrog provoda".

 

Komentari
Broj komentara:0