Vidite prvi

svijet

Dok Palestinci pokapaju žrtve, Izrael bombardira Hamasove položaje

Autor:Prvi.tv
Objava:15.5.2018. 15:46
Dok Palestinci pokapaju žrtve, Izrael bombardira Hamasove položaje
Učitavanje medija preglednika ...

Izraelski zrakoplovi bombardirali su 11 ciljeva Hamasa na sjeveru pojasa Gaze, priopćila je vojska. Istodobno, održavaju se pokopi palestinskih prosvjednika koje su izraelski vojnici ubili u ponedjeljak. Osim zračnih napada, dva Hamasova položaja izraelska vojska gađala je iz tenkova, dodaje se.

U pojasu Gaze održat će se deseci pogreba jučer ubijenih palestinskih prosvjednika. U najkrvavijem danu proteklih godina u pojasu Gaze, u prosvjedima na granici s Izraelom ubijeno je 59 Palestinaca. Na Zapadnoj obali i u Istočnom Jeruzalemu palestinske vlasti pozvale su na opći štrajk i proglašenje trodnevne žalosti, piše hrt.hr

Izraelska vojska procjenjuje da više od 40.000 Palestinaca sudjeluje u prosvjedima na deset mjesta duž granice. Vojska kaže da slijedi "standardne operativne postupke" kako bi odvratila Palestince koji nastoje probiti ogradu na granici između Izraela i Gaze, u masovnim prosvjedima zbog jučerašnjeg otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu. Očekuje se da će se prosvjedi nastaviti danas, kada se obilježava dan osnivanja države Izrael, ali i dan kada su stotine tisuća Palestinaca protjerane iz svojih domova.

Komentari
Broj komentara:0