Vidite prvi

"Nemoj me zaboraviti":

Dirljiv detalj kojim su Harry i Meghan odali počast princezi Diani

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2018. 20:42
Dirljiv detalj kojim su Harry i Meghan odali počast princezi Diani
Učitavanje medija preglednika ...

U prvom službenom intervjuu nakon objave zaruka, emotivni princ Harry kazao je kako bi njegova majka Diana sigurno obožavala Meghan.

Bile bi bliske, nema sumnje. Mislim da bi bila presretna, skakala gore dolje jer bi bila uzbuđena zbog mene. Njih dvije vjerojatno bi bile najbolje prijateljice, ispričao je tada. Nije bilo sumnje ni u to da će u ceremoniju vjenčanja na neki način uključiti i Dianu. 

Dan uoči vjenčanja, Harry je osobno ubrao dio cvijeća koje je cvjećarka Phillippa Craddock iskoristila za izradu vjenčanog buketa.

Buket Meghan Markle posveta je princezi Diani
 

Među njima su bile i bijele potočnice. Kensigtonska palača u priopćenju je kazala kako je upravo to bilo omiljeno cvijeće princeze Diane, a par je zajedno odlučio da će potočnice biti dio buketa kako bi na taj način odali počast pokojnoj princezi.

U anglosaksonskim zemljama potočnice imaju nadimak forget-me-nots, što u slobodnom prijevodu znači nemoj me zaboraviti.

Baš kao i vjenčanica, buket Meghan Markle bio je vrlo decentan. Mirisne grahorice, đurđice, astilbe, jasmin, zvjezdanke i mirte dio su malenog buketa povezanog svilenom vrpcom. Mrite u buketu potječu od sadnica koje je 1845. godine zasadila kraljica Viktorija u rezidenciji Osborne na otoku Isle of Wight.

Cvjetovi mirte simboliziraju ljubav, plodnost i nevinost. Mladice s biljaka u kući Osborne godinama se tradicionalno stavljaju u vjenčane bukete kraljevskih mladenki. To je germanska tradicija koja simbolizira nevinost mladenke, otkrio je Toby Beasley, glavni vrtlar kuće Osborne.(zadovoljna.hr)

Komentari
Broj komentara:0