Vidite prvi

presuda

Direktori talijanskih autocesta osuđeni zbog prometne iz 2013.

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2019. 21:46
Direktori talijanskih autocesta osuđeni zbog prometne iz 2013.
Učitavanje medija preglednika ...

Trojica direktora iz Autostrade per l'Italia, kao i trojica bivših direktora te tvrtke, proglašeni su krivima za ubojstvo iz nehaja zbog smrti više od 40 ljudi u nesreći iz 2013. na jednoj od cesta te tvrtke. 

Glavni direktor tvrtke Giovanni Castellucci je oslobođen krivnje. Ova bi presuda mogla otvoriti vrata za moguće zahtjeve za odštetu od Autostrade koja je pod istragom i zbog prošlogodišnjeg urušavanja vijadukta kod Genove kojim je upravljala pri čemu je prošlog kolovoza poginulo 43 ljudi. 

Oslobađanje Castelluccija ponovno je pokrenulo kritike vladajućih upućene Autostradi, prometnoj franšizi infrastrukturne grupacije Atlantia koju kontrolira Benetton. Potpredsjednik vlade Luigi Di Maio je na svojoj Facebook stranici prozvao presudu Castellucciju, ujedno i direktoru Atlantije, "neshvatljivom", pa je ponovio da vlada želi povući koncesije Autostradi u Italiji. 

Presude u petak povezane su sa slučajem koji su državni tužitelji pokrenuli nakon što je autobus na cesti između Napulja i Barija u srpnju 2013. pao s vijadukta u blizini grada Avellina. 

Autostrade su tad optužene za loše održavanje zaštitnih ograda.  

Komentari
Broj komentara:0