Vidite prvi

pa ti sjedi

Crna Gora kažnjavat će sve one koji ne ustanu na himnu, kazne do 2.000 eura

Autor:Prvi.tv
Objava:10.10.2018. 17:33
Crna Gora kažnjavat će sve one koji ne ustanu na himnu, kazne do 2.000 eura
Učitavanje medija preglednika ...

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je kako će svatko tko ne ustane na intoniranje državne himne biti kažnjen te da Vlada najavljenim izmjenama i dopunama zakona štiti državne simbole, kao što to rade sve druge zemlje u regiji.

"Tko neće da ustane na himnu morat će da plati kaznu. Nećemo ga tjerati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platit će kaznu, ako budemo u saznanju da nije ustajao", poručio je Marković.

Ocijenio je kako gotovo nema nijedne države na svijetu koja na takav način ne štiti svoje dostojanstvo i svoje državne simbole te da ga čudi negativna kampanja u medijima, prenosi RTCG.

Poručio je kako nije riječ samo o zastavi, već i o grbu i himni, prema kojima se mora imati odnos kakav propisuje svaka odgovorna država. Navodi da se prema simbolima na sličan način ponašaju Srbija, BiH, Slovenija, Hrvatska.

"Čudi me ta vrsta otpora. Nije to samo otpor državi i interesima, nego i otpora vlasti. Vlast možete da kritizirate, predsjednika Vlade ne morate da volite, uradite sve da ga smijenite i promijenite, ali državu morate poštovati", ustvrdio je Marković.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, kojim se općine i javne ustanove, obvezuju da istaknu državnu zastavu, dok će kazne za neustajanje na himnu iznositi od 300 do dvije tisuće eura.

Komentari
Broj komentara:0