Vidite prvi

rusija

Član Pussy Riota koji je upao na utakmicu s Hrvatskom otrovan?

Autor:Prvi.tv
Objava:13.9.2018. 8:44
Član Pussy Riota koji je upao na utakmicu s Hrvatskom otrovan?
Učitavanje medija preglednika ...

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk skupine Pussy Riot, žestokih kritičara režima Vladimira Putina, hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moskve i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi na intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riota Veroniku Nikulšinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

"Naš prijatelj, brat, drug Petr Verzilov je u reanimaciji. Njegov život je ugrožen. Mislimo da je otrovan", napisao je aktivistički-punk kolektiv Pussy Riot na svojoj Twitter stranici. U drugom tvitu koji je Pussy Riot proslijedio navodi se da je u kritičnom stanju. 

Pozlilo mu, nije mogao vidjeti ni govoriti?

Nikulšina je rekla da se Verzilov liječi u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice. Kako prenosi ruski portal Meduza, Verzilov se prvo počeo osjećati loše u četvrtak nakon sudskog ročišta.

"Od osam do deset navečer postalo je sve lošije... Prvo vid, onda sposobnost govora, onda sposobnost hodanja", prepričala je Nikulšina, koja je bila s njim sve vrijeme.

"Kad su bolničari došli, on je odgovorio na sva njihova pitanja, govoreći: 'Ne, nisam jeo ništa, ne, nisam uzeo ništa''', rekla je Nikulšina, inače njegova djevojka. "Bilo mu je sve lošije, a onda je počeo dobivati napadaje. Na putu (u bolnicu), u kolima hitne pomoći, već je blebetao... Pao je u takvo poluzaspalo, polunesvjesno stanje da mi je prestao odgovarati i nije me više ni prepoznavao", nastavila je Nikulšina.

Verzilov i još troje aktivista odslužili zatvorsku kaznu zbog upada na nogometnu utakmicu

Verzilov, Nikulšina i dvije druge aktivistkinje služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju. A odmah nakon što su puštene iz zatvora, tri aktivistkinje, Nikulšina, Olga Kuračjova i Olga Paktušova, te sam Verzilov ponovno su privedeni.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji, kao i zbog zatvaranja novinara i za puštanje političkih zatvorenika.

 

 

 

Podsjetimo, dok je francuski reprezentativac dao "pet" jednoj od aktivistica, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije imao previše razumijevanja za njihov prosvjed. Zgrabio je i odvukao Pjotra Verzilova s terena.

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe ''punk molitve'' u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina. Verzilov se tada na suđenju predstavio kao "producent" ove skupine.

Komentari
Broj komentara:0