Vidite prvi

BEOGRAD

Američko veleposlanstvo: Beograd i Priština moraju biti fleksibilni

Autor:Prvi.tv
Objava:10.8.2018. 10:24
Američko veleposlanstvo: Beograd i Priština moraju biti fleksibilni
Učitavanje medija preglednika ...

Američko veleposlanstva u Beogradu poručilo je da je vrijeme da sudionici pregovora o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni. Iz veleposlanstva SAD-a poručili su da Beograd i Priština moraju da predlože rješenje koje neće doći sa strane, prenose tamošnji mediji.

Na pitanje je li američka administracija promijenila stav o konačnom rješenju statusa Kosova, u veleposlanstvu SAD između ostalog kažu da su SAD spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

"Puna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za stabilnost regije. Normalizacija će također otvoriti jasan put za obje zemlje za članstvo u EU. SAD snažno podržavaju pregovore između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Sada je vrijeme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni. Oni moraju da predlože rješenje koje neće doći sa strane. SAD su spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum", navode u Veleposlanstvu SAD-a.

Komentari
Broj komentara:0