Vidite prvi

američki parlament

Američki kongresnik se povlači nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Autor:Prvi.tv
Objava:5.12.2017. 21:36
Američki kongresnik se povlači nakon optužbi za seksualno uznemiravanje
Učitavanje medija preglednika ...

Najstariji član američkog Zastupničkog doma, demokrat John Conyers, popustio je pod pritiskom svoje stranke i objavio da se povlači nakon što su ga bivše suradnice optužile za spolno uznemiravanje.

Conyers (88), ikona borbe za građanska prava crnaca, koji je u u Zastupničkom domu od 1965., neslavno je okončao dugu političku karijeru tijekom koje je surađivao s Martinom Lutherom Kingom Jr. i Rosom Parks.

Nije ostavka nego mirovina

Međutim, Conyers nije govorio o ostavci, već je izjavio da odlazi u mirovinu. "Danas odlazim u mirovinu", izjavio je na lokalnom radiju Detroita, iz bolnice u kojoj je hospitaliziran prošlog tjedna.

"Moj utjecaj će se nastaviti kroz moju djecu", kazao je, pojasnivši da će za popunjavanje svog mjesta dati potporu svom sinu Johnu Conyersu III.

Upražnjena mjesta u Kongresu popunjavaju se posebnim izborima. 

Taj kongresnik demantira optužbe koje je tijekom dva tjedna iznijelo najmanje pet žena koje su godinama radile s njim.

Prvi od četvorice

Conyers je prvi od četvorice trenutačno optuženih zastupnika koji je dao ostavku.

Demokratski zastupnik Ruben Kihuen i republikanski Blake Farenthold su optuženi za uznemiravanje a demokratski senator Al Franke za neprikladne geste.

Republikanski zastupnik Joe Barton objavio da se neće kandidirati za novi mandat u studenom 2018. nakon što se na internetu pojavila njegova fotografija na kojoj je gol.

Komentari
Broj komentara:0