Vidite prvi

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas

Abbas: Trump je svojom objavom o Jeruzalemu prekršio međunarodni zakon

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 9:50
Abbas: Trump je svojom objavom o Jeruzalemu prekršio međunarodni zakon
Učitavanje medija preglednika ...

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas rekao je da je američki predsjednik Donald Trump svojim priznanjem Jeruzalema kao prijestolnice Izraela izabrao da zanemari sve međunarodne rezolucije i bilateralne sporazume, izabravši da zanemari i usprotivi se međunarodnom konsenzusu velikog broja zemalja i čelnika svijeta, duhovnim vođama i regionalnim organizacijama tijekom prethodnih nekoliko dana.

- Ove mjere su nagrada izraelskim kršenjima međunarodnih rezolucija i ohrabrivanje Izraela da nastavi sa svojom politikom okupacije, širenja naselja, apartheida i etničkog čišćenja. Ove mjere također idu u korist skupinama koje pokušavaju sukob u našoj regiji pretvoriti u vjerski rat koji opterećuje regiju koja proživljava kritične situacije u središtu međunarodnih sukoba i beskrajnih ratova.

Ove mjere, koje se osuđuju i odbacuju, predstavljaju namjerno potkopavanje svih napora za postizanje mira i objavu povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz uloge mirotvorca koju je ta država igrala tokom posljednjih desetljeća - izjavio je Abbas u srijedu, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

Komentari
Broj komentara:0