Vidite prvi

vratili se s medaljama oko vrata

Uspješan nastup APK „Zrinjski“ Mostar u Italiji

Autor:Prvi.tv
Objava:21.5.2018. 14:04
Uspješan nastup APK „Zrinjski“ Mostar u Italiji
Učitavanje medija preglednika ...

Na međunarodnom plivačkom natjecanju „II. Trofeo Citta' di Prato"u gradu Prato u Italiji uspješan nastup imali su plivači i plivačice APK „Zrinjski" Mostar: Ivo Pandža (2000), Petar Lasta (2001), Barbara Buljan (2000), Iva Komadina (2001) i Ema Pandža (2005). S njima su bili i treneri Marinko Ferenc i Dinko Cvitković.

Svi plivači i plivačice APK „Zrinjski"na ovom natjecanju isplivali su odlične pojedinačne rezultate, a da ni ovaj put ne prođe bez medalja pobrinula se Barbara Buljan koja je osvojila srebro na 50m leđno i broncu na 50m delfin.

Natjecanje je bilo iznimno jako: Među skoro 600 plivača i plivačica iz 30 plivačkih klubova iz Italije, Slovenije, Australije i Bosne i Hercegovine bili su tu i sudionica Olimpijskih igara Tjaša Vozel iz Slovenije, te veliki broj državnih prvaka, reprezentativaca i sudionika svjetskih i europskih prvenstava (Megli Filippo, Christian Ferraro, Niccolo Bonacchi, Linda Caponi, Giole Maria Origlia, ...). Najvrjedniji rezultat na natjecanju isplivala je Linda Caponi: 790 FINA bodova na 400m slobodno, a u još čak 31 disciplini isplivano je preko 700 FINA bodova.

Nastup u ovako jakoj konkurenciji bio je jedno veliko iskustvo za naše plivače i plivačice, te nagrada za dosadašnji i poticaj za daljnji rad.

APK „Zrinjski" Mostar posebnu zahvalu upućuje predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza gosp. Ivanu Varvodiću i gosp. Sandru Castagnoliju, glavnom trenera plivačkog kluba „Futura Club I Cavalieri ssd", organizatoru ovog plivačkog natjecanja, za svu pomoć u realizaciji nastupa na ovom natjecanju.

Komentari
Broj komentara:0