Vidite prvi

VESLANJE

Kraj nedodirljivog dvojca na pariće: Braća Sinković započinju novu eru

Autor:Prvi.tv
Objava:16.11.2016. 12:14
Kraj nedodirljivog dvojca na pariće: Braća Sinković započinju novu eru
Učitavanje medija preglednika ...

Trofejni tandem sazvao je izvanrednu press konferenciju na kojoj su priopćili odluku koja mijenja tijek njihove profesionalne karijere.

Martin Sinković i Valent Sinković više neće veslati u dvojcu na pariće nego u dvojcu bez kormilara.

"Nama dvojici to je nepoznato, ali veliki nam je izazov. Hoćemo probati neke nove stvari, to nitko u svijetu nije napravio. Idemo u nešto nepoznato, ali volimo izazivati i sebe i svoje tijelo pa ćemo vidjeti dokud ćemo doći", izjavio je Valent Sinković ispred prostorija HAVK Mladost, na zagrebačkom jezeru Jarun.

Braća Sinković su aktualni olimpijski pobjednici te dvostruki svjetski prvaci u dvojcu na pariće u kojem su godinama bili nepobjedivi (imali su 29 uzastopnih pobjeda), prenosi Gol.hr.

U lov prema svjetskom vrhu u novoj disciplini povest će ih trener Nikola Bralić.

"Mene nije trebalo dugo nagovarati jer su dečki oko 10 godina u vrhunskom naporu. To se čini lagano, ali za to je potrebno strahovito puno energije, napora i požrtvovnosti. Došlo je vrijeme da malo otpustimo papučicu gasa. Meni to nije nepoznanica, imao sam vrlo uspješne dvojce bez kormilara koji su bili u finalu Olimpijskih igara, osvajali svjetske kupove. Tek smo dobili čamac ovaj vikend, ali ovo što sad vidim na vodi perspektivno je i obećava puno", izjavio je Bralić.

Komentari
Broj komentara:0