Vidite prvi

SP VATERPOLO

Hrvatska potopila Srbiju u trileru: Barakude u finalu!!!

Autor:Prvi.tv
Objava:28.7.2017. 1:54
Hrvatska potopila Srbiju u trileru: Barakude u finalu!!!
Učitavanje medija preglednika ...

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti 12-11 (1-1, 4-4, 4-4, 3-2) pobjedom protiv branitelja naslova Srbije u polufinalu.

Hrvatsku su sa po tri gola predvodili Maro Joković i Sandro Sukno, dok su dva gola postigli Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević. Andrija Prlainović zabio je šest golova za Srbiju, Duško Pjetlović je dodao dva, a Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Stefan Mitrović po jedan. Srpski kapetan Filip Filipović potpuno je zakazao i ostao bez pogotka.

Nakon dva teška poraza u finalima posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kazanu prije dvije godine i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru lani, Hrvatska je protiv aktualnih svjetskih i europskih prvaka te olimpijskih pobjednika odigrala sjajnu utakmicu, uspjela zadržati rezultatski priključak u prve tri četvrtine, a u posljendnjoj i povesti te zadržati to vodstvo.

U finalu će Hrvatska u subotu od 20.30 sati igrati protiv domaćina Mađarske koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1).

Po dva gola za Mađarsku postigli su Marton Vamos i Norbert Hosnyanszky sa po dva gola, dok je Konstantinos Genidounias bio strijelac tri pogotka za Grčku.

Komentari
Broj komentara:0