Vidite prvi

TURNIR U STUTTGARTU

Šarapova se vraća tenisu u travnju

Autor:Prvi.tv
Objava:10.1.2017. 13:03
Šarapova se vraća tenisu u travnju
Učitavanje medija preglednika ...

Marija Šarapova vratit će se profesionalnom tenisu na turniru Porsche Grand Prix u Stuttgartu u travnju.

Bivša najbolja tenisačica svijeta kažnjena je s 15 mjeseci suspenzije nakon pozitivnog testa na meldonij u siječnju prošle godine zbog čega se ne može natjecati do 26. travnja. Meldonij je, inače, supstanca koja poboljšava metabolizam i energetsku opskrbu tkiva, a za koji je 28-godišnja tenisačica tvrdila da ga uzima od 2006. zbog zdravstvenih problema. No, nije bila upozorena da je od 2016. na listi zabranjenih supstanci.

Turnir u Stuttgartu odabran je za povratak jer je Porsche jedan od njenih glavnih sponzora, ali se mislilo da neće moći nastupiti jer turnir počinje dva dana prije nego što joj istekne suspenzija, prenosi Eurosport.

Šarapovoj neće biti dopušteno prisustvo turniru do srijede, kada je na rasporedu njen meč u okviru prvog kola.

- Ne mogu biti sretnija jer se vraćam na WTA tour sudjelovanjem na omiljenom turniru. Jedva čekam da ponovo vidim svoje navijače i da ponovno radim ono što volim - kazala je Šarapova za porsche.com.

Šarapova se vraća na terene bez rankinga i treba joj pozivnica da nastupi na ovom turniru.

Dvostrukoj pobjednici French Opena također će biti potreban "wild card" da nastupi u Parizu, a gotovo sigurno i za Wimbledon.

Stuttgart je jedan od turnira na kojima je Šarapova imala najviše uspjeha, s obzirom na to da je osvojila tri titule zaredom, od 2012. do 2014.

Komentari
Broj komentara:0