Vidite prvi

MARIN U DRUGOM SETU U SUZAMA

Roger Federer osvojio 8. Wimbledon

Autor:Prvi.tv
Objava:16.7.2017. 16:59
Roger Federer osvojio 8. Wimbledon
Učitavanje medija preglednika ...
Foto 02Foto 01

Ozljeda je spriječila da gledamo veliko finale u Wimbledonu između Marina Čilića i Rogera Federera. Svi smo se nadali sjajnom okršaju, poput onog lani kada je bilo 3:2 za Švicarca, no umjesto toga dobili smo Marina u suzama sredinom drugog seta. Federer je rezultatom 6:3, 6:1, 6:4 osvojio svoj 8. naslov u Wimbledonu, po čemu je sada apsolutni rekorder. Dosada je taj rekord dijelio s Peteom Samprasom i Williamom Renshawom.

Sami početak meča bio je vrlo ohrabrujuć za sve nas koji smo navijači za Čilića. Zadržao je oba svoja početna udarca i onda na servis-gemu Federera stigao do break-lopte. Zapucao je drugi servis Švicarca u mrežu, a onda u idućem gemu zaradio ozljedu.

Čini se da je Marin već imao problema s lijevim stopalom, koje je dodatno ozlijedio proklizavanjem na mreži. Marin je očito imao načeto stopalo, koje se dodatno upalilo naglim pokretom kod proklizavanja. To je bila prekretnica i razlog zbog čega se kod 3:0 prednosti Federera u drugom setu emocionalno raspao, prenosi gol.hr. 

Čilić je pozvao liječnike i skrivajući se iza ručnika briznuo u plač. Bilo je jasno da svjestan kako ne može pružiti svoj maksimum u velikom finalu, što ga je očito jako, jako pogodilo. A kako i ne bi...

Osvojio je gem u tom drugom setu, a onda je nakon dobivene liječničke pomoći stisnuo zube i junački odigrao treći set. Držao se sjajno Marin do 3:3, a onda je Federer ubacio u brzinu više koju Čilić nije mogao pratiti.

Komentari
Broj komentara:0