Vidite prvi

svjetski prvaci

Kolinda odlikovala tenisače: Uspjeli ste opet ujediniti narod

Autor:Prvi.tv
Objava:26.11.2018. 19:53
Kolinda odlikovala tenisače: Uspjeli ste opet ujediniti narod
Učitavanje medija preglednika ...

Nakon slavlja na glavnom zagrebačkom trgu, hrvatski su se tenisači uputili na Pantovčak gdje ih je s odlikovanjima dočekala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije za izniman uspjeh.

- U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova Cupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh -  kazala je predsjednica zahvaljujući tenisačima na osjećaju ponosa kojima su ispunili milijune navijača u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta.

- Hvala vam što ste očarali sve ljubitelje tenisa svojim odgovornim ponašanjem i poštenim odnosom prema suparniku i publici, jer ste se predstavili kao zreli i odgovorni sportaši na ponos svojim obiteljima i svojoj domovini. To je posebno važno zbog sve naše djece i mladih koji u vama vide uzor i primjere ostvarenja vlastitih želja, snova i nada - zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je uručila odlikovanja Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom predsjednici HTS-a Nikolini Babić i izborniku Željku Krajanu, a Red kneza Branimira s ogrlicom dobili su Marin Čilić, Borna Čorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Igor Šarić i Lovro Zovko,  dok su Red hrvatskog pletera dobili Igor Borić, Mate Delić, Marin Galić, Dragan Hofšteter, Suzana Knežević, Robert Prusac, Igor Rajković i Velibor Viboh.

U  ime nagrađenih zahvalili su predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i naš najbolji tenisač Marin Čilić.

24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0