Vidite prvi

UOČI FINALA WIMBLEDONA

Ivanišević fantastičnom porukom 'nabrijava' Čilića

Autor:Prvi.tv
Objava:16.7.2017. 12:53
Ivanišević fantastičnom porukom 'nabrijava' Čilića
Učitavanje medija preglednika ...

"Ne želiš izgubiti finale Wimbledona. Izgubio sam tri finala i nikoga nije bilo briga, mislim da nitko nije ni znao da sam bio u finalu. Kad osvojiš turnir, onda to cijeli svijet zna"

To je poruka koju Marinu Čiliću prije finala Wimbledona može poslati samo jedan čovjek. Genijalac Goran Ivanišević prije 16 godina bacio je Hrvatsku u trans. Danas bodri Marina Čilića koji od 15 sat igra za najprestižniji teniski pehar protiv najvećeg tenisača svih vremena, Rogera Federera. 

Ivanišević je predvidio veliku karijeru Marina Čilića

Čilić je drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala najvećeg svjetskog turnira, a u nedjelju ima priliku postati i drugi Hrvat koji će podignuti pobjednički trofej na središnjem terenu All England Cluba, kao što je to učinio i njegov bivši trener 2001. godine, nakon što je u finalu odigranom u ponedjeljak, u pet setova svladao Australca Patricka Raftera i ostvario san.

Negdje u to vrijeme Ivanišević je prvi put vidio Marina Čilića na teniskom terenu i predvidio mu sjajnu budućnost.

"Trenirao sam ga tri godine, osvojio je Grand Slam naslov, ali i prije nego što je to učinio predvidio sam da će ga osvojiti te biti jedan od najboljih igrača na svijetu. Svi su me gledali kao da nisam normalan. Svi znaju kako udariti forhend i bekend, ali moraš imati i ono nešto posebno. On je imao ono nešto", rekao je Goran i prisjetio se kako je započela njegova suradnja sa Čilićem koja je kulminirala Marinovim trijumfom na US Openu 2014. godine:

"Bio je veliki izazov promijeniti nešto kod igrača. U početku je bilo otpora, ali na kraju je promijenio servis, promijenio je način razmišljanja na terenu i postao mnogo agresivniji."

Komentari
Broj komentara:0