Vidite prvi

POBJEDA POUILLEA

Francuska pobjednik Davis Cupa

Autor:M.G.
Objava:26.11.2017. 18:42
Francuska pobjednik Davis Cupa
Učitavanje medija preglednika ...

Francuska reprezentacja pobjednik je Davis Cupa za 2017. godinu. Pred više od 27 tisuća navijača na stadionu Lille danas su prvi na teren izašli Tsonga i Goffin a pobjedu je upisao Belgijac 6-7, 3-6,2-6  i tako odveo dvoboj u peti odlučujući meč.

U prvom setu Tsonga je prikazao sigurniju igru i nije iskoristio čak 6 break lopti, od čega i jednu set loptu. Naplata propuštenih prilika došla je u tiebreaku kada je Goffin kod 6-5 return winnerom stigao do vodstva 1-0 u setovima.

U drugom setu Goffin je zaigrao znatno bolje i napravio prvi break u šestom gemu i potom je sigurnim servis gemovima osigurao drugi set sa 6-3.

U trećem  setu igra Tsonge se raspala koji je pokazao veliku nervozu a sve je to iskoristio Goffin uvjerljivo sa 6-2 osigurao peti meč.

Goffin je odigrao odličan meč u kojem je upisao 32 winnera i 29 neprisiljenih grešaka, dok je Tsonga imao 34 winnera i čak 52 neprisiljene greške.

U odlučujućem petom meču Lucas Pouille je postao nacionalni heroj. Njegov protivnik Steve Darcis imao je 5-0 omjer u odlučujućim mečevima ali danas je do izražaja došla veća kvaliteta i bolja forma Pouillea . Darcis je sve u svemu odigrao jedan loš Davis Cup vikend gdje nije upisao čak ni jednu break loptu u 2 meča. Pobjeda od 6-3, 6-1, 6-0 za 1 sat i 36 minuta potvrda je dominatne igre i 33 winnera i samo 21 neprisiljena greška. S druge strane Darcis je imao svega 12 winnera i čak 32 neprisiljene greške. Darcis je osvojio samo 40 poena na svoj servis od 87 takvih.

Ovo je Francuskoj deseti Davis Cup naslov , Belgija je doživjela svoj treći poraz u finalima.

Komentari
Broj komentara:0