Vidite prvi

atp

Australsku turneju Džumhur počinje 2. siječnja u Brisbaneu

Autor:Prvi.tv
Objava:5.12.2017. 13:05
Australsku turneju Džumhur počinje 2. siječnja u Brisbaneu
Učitavanje medija preglednika ...

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur trenutno se u Beogradu priprema za narednu sezonu. 

Nakon kraćih bazičnih priprema 30. tenisač svijeta je 1. decembra krenuo s teniskim treninzima.

Njegov otac i trener Nerfid Džumhur službeno je potvrdio da je Damir dogovorio suradnju s Ilijom Bozoljcem, čime je upotpunio svoj tim za narednu sezonu. Pored ovog nekadašnjeg srbijanskog tenisera, te oca, Džumhura će u timu još pratiti Strahinja Tomović (kondicijski trener) i Ivan Dugandžić (sparing partner). 

- Damir je od 22. do 24. studenog u Sarajevu obavio testiranja dijagnostike aerobnih kapaciteta i funkcionalnih motoričkih sposobnosti. Testovi su pokazali visoke vrijednosti koje će se uzeti kao osnova za planiranje kondicijskih treninga. Damir je 27. studenog krenuo s bazičnim pripremama kondicije, a od 1. prosinca i s tenisom - kazao je Nerfid Džumhur za Fenu.

Po njegovim riječima Džumhur će se u Beogradu pripremati do 20. prosinca, kada s Bozoljcem i Tomovićem putuje za Australiju.   

- U Melbourne Parku će odraditi završni dio priprema i adaptaciju za australsku turneju, koja počinje 2. siječnja nastupom na turniru serije ATP 250 u Brisbaneu - istaknuo je. 

Poslije Brisbanea Džumhura očekuje turnir u Sydneyju, također iz serije ATP 250, a u australsku turneju završava prvim Grand Slam turnirom u 2018. godini - Australian Openom. Najbolji plasman u dosadašnjim nastupima na turniru u Melbournu ostvario je 2014. godine kada je igrao u trećem kolu.

Komentari
Broj komentara:0