Vidite prvi

UOČI ODLASKA U FRANCUSKU

Željko Babić: "Četvrtfinale je minimalni cilj na Svjetskom prvenstvu"

Autor:Prvi.tv
Objava:10.1.2017. 19:31
Željko Babić: Četvrtfinale je minimalni cilj na Svjetskom prvenstvu
Učitavanje medija preglednika ...
1

Uoči odlaska na 25. Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati u Francuskoj, čelništvo reprezentacije Hrvatske objavilo je konačni popis igrača na kojem su trojica vratara, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacija Željko Babić objavio je konačni popis od 17 reprezentativaca na kojemu su tri vratara upravo zbog njihove velike važnosti, istaknuo je izbornik. Babić je stoga ostavio da odluka o tome tko će biti prvi, a tko drugi vratar reprezentacije ostane otvorena do početka turnira.

Zbog ozljeda nekolko igrača Babiću je izbor bio sužen.

„Marko Kopljar ne može igrati zbog ozljede koljena, Slišković koji je bio starter u Poljskoj ima mononukleouzu, starter Marino Marić je obnovio povredu, a Ivan Ćupić neće igrati zbog obiteljskih razloga. Situacija nam nije baš optimistična jer imamo jaki udar na zdravstveno stanje igrača", rekao je Babić. 

Babić je istaknuo kako mu je kao treneru primarni cilj napraviti što bolji odabir igrača za Europsko prvenstvo u rukometu koje će se odigrati u Hrvatskoj početkom iduće godine.

Kao minimalni cilj reprezentacije na turniru u Francuskoj izbornik je naveo ulazak u četvrtfinale.

Glavni koordinator reprezentacije Ivano Balić istaknuo je kako je hrvatska muška reprezentacija u svim selekcijama gledano treća u europskim razmjerima.

Kapetan rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak kazao je kako se dobro oporavlja nakon ozljede te kako njegov nastup nije upitan, iako nije sudjelovao na pripremama u studenom zbog ozljede patele koljena. Ocijenio je kako se dobro oporavio te kako očekuje da će biti u dobrom izdanju na Svjetskom prvenstvu.

Na popisu izbornika Babića za SP našli su se vratari Stevanović, Ivić, Pešić, te lijeva krila Štrlek, Mihić, desna krila Horvat, Božić-Pavletić, srednji vanjski Duvnjak, Cindrić, Jotić, lijevi vanjski Mamić, Mandalinić, Gojun, desni vanjski Šebetić, Stepančić i pivoti Musa i Kontrec.

Hrvatska je na Svjetskom rukometnom prvenstvu u skupini "C" s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

Prvu utakmicu hrvatski reprezentativci igraju protiv Saudijske Arabije u petak, 13. siječnja.

Komentari
Broj komentara:1