Vidite prvi

UTAKMICA ZA BARAŽ

Šuman: Imamo sve uslove da napravimo pravi posao

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2018. 15:45
Šuman: Imamo sve uslove da napravimo pravi posao
Učitavanje medija preglednika ...

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u tuzlanskom Mejdanu igrati protiv reprezentacije Švicarske posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Izabranici izbornika Bilala Šumana su prije dva dana istu repezentaciju u St. Gallenu pobijedili 24:21 i napravili veliki korak za plasman u baraž, za koji im je sutra potreban neriješen rezultat ili pobjeda.

Šuman je danas na pres-konferenciji u Sarajevu uoči sutrašnjeg meča kazao da je prvi meč bio prvo poluvrijeme, a u Tuzli njegove igrače čeka drugo. Smatra da za BiH slijedi mnogo teža utakmica ali da rezultat uz volju, želju i htijenje ne bi trebao izostati.

- Mislim da koncept naše igre, baza u obrani je dala rezultat. Obrana je odigrala odlično praćena golmanom i to je jedan od razloga zbog čega smo pobijedili u Švicarskoj. Došli smo do izvora treba da se napijemo vode da se plasiramo u baraž, sačekamo kraj siječnja da vidimo ko će biti protivnik. Švicarci su osjetili nas a i mi njih - rekao je Šuman.

Mišljenja je da će sutrašnji protivnik možda pokušati sa nekim drugim formacijama ugroziti reprezentaciju BiH.

- Možda to bude igra sedam protiv šest u nekom dugom poluvremenu, da pokušaju da pobijede. Znamo šta nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uslove da napravimo jedan pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama a ne protivniku, da se fokusiramo na obranu i individualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak - pojašnjava izbornik.

Dodaje da u razgovoru sa igračima i stručnim štožerom čini sve da se zadrže pozitivne stvari koje su se pokazale u prvoj utakmici a one manje dobre da se poprave.

Osvrnuo se na stanje Vladimira Vranješa za kojeg kaže da ima malih problema ali i to da će sutra sigurno igrati.

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić izjavio je da je ekipa zadovoljna prvom utakmicom, ali upozorava da je protivnik nezgodan.

- Moje mišljenje o Švicarskoj se nije promijenilo ni poslije pobjede. Smatram da su opasni i nezgodni, a sada znamo da su i arogantni i bezobrazni što nam treba biti na umu. Razmišljamo samo o bodovima i već smo razgovarali da se ne smijemo opustiti jer nemamo prostora za opuštanje. Jako su kvalitetni i mladi i ako im damo šanse oni će da trče što je njihov i bio pokušaj da nas pretrče - zaključio je Terzić.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se od 20 sati a karte za taj meč su rasprodane.

Komentari
Broj komentara:0