Vidite prvi

prvenstvo u hrvatskoj

Srbija odustala od ulaznica za rukometni okršaj s Hrvatskom u Splitu

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2017. 9:22
Srbija odustala od ulaznica za rukometni okršaj s Hrvatskom u Splitu
Učitavanje medija preglednika ...

Bliži se Europsko rukometno prvenstvo čiji će domaćin od 12. do 28. siječnja biti Hrvatska. Momčad Line Červara igrat će u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda, a karata za utakmicu sa Srbima više nema, potvrdio je Zoran Gobac. 

"Za utakmicu protiv Srbije ulaznica više nema. I svima poručujem da nas nemaju zašto zvati ni moliti, naprosto ih nema. Svim klubovima i županijskim savezima ponudili smo kupnju ulaznica po povlaštenim cijenama i svi koji su se prijavili, to su i iskoristili. Sad je i s tim gotovo. Za Švedsku i Island ostalo je 20-ak posto kapaciteta dvorane", rekao je Gobac te otkrio kako iz Srbije nisu željeli iskoristiti kontingent ulaznica za utakmicu protiv Hrvatske. 

"Dužni smo osigurati kontingent ulaznica za sve naše protivnike, ali moram istaknuti da iz srpskog saveza nisu iskoristili tu opciju. Dakle, srpskih navijača neće biti na utakmici protiv Hrvatske i ja mislim da je to pametna odluka", naglasio je Gobac pa pojasnio da nema ništa protiv ikoga, nego je riječ o praktičnim razlozima.

"Gledajte, mi smo napravili sve da u sigurnosnom smislu sve prođe u najboljem redu. Angažirali smo profesionalce, bivše djelatnike MUP-a, ljude kojima je to struka. Vjerujem da smo po tom pitanju dobro pokriveni, ali jednostavno ne možemo utjecati na baš svaki detalj. Zato mislim da je pametna odluka da u Splitu ne bude srpskih navijača, iako su postojale neke najave da bi ih došlo stotinjak u vlastitom angažmanu. E, sad zamislite kako bi to bilo da dođu neorganizirano, njih stotinjak u dvorani od 12.000 ljudi. Ponavljam, pametna je odluka da ih ne bude."
Hrvatski rukometni savez polako zatvara cijelu konstrukciju oko Europskog prvenstva prenosi Index.hr.

"Polako privodimo kraju sve vezano za početak našeg projekta. Moram naglasiti da smo imali veliku podršku vlade, Državnog ureda za sport, kao i Ministarstva financija. Ovih dana bismo trebali definirati i generalnog sponzora, iako i tu imamo nekoliko opcija, pa čak i dvije ponude iz inozemstva, iz država u našem okruženju. Ne uspijemo li riješiti sve ovaj tjedan, okrenut ćemo se tim, drugim opcijama", zaključio je Gobac. 

Komentari
Broj komentara:0