Vidite prvi

LINO SE VRATIO

Mago di Umago preuzeo rukometnu reprezentaciju Hrvatske

Autor:Prvi.tv
Objava:18.3.2017. 13:40
Mago di Umago preuzeo rukometnu reprezentaciju Hrvatske
Učitavanje medija preglednika ...

Zoran Gobac predstavio je povratnika Lina Červara kao novog izbornika rukometne reprezentacije Hrvatske. 

Červar, zadnji izbornik s kojim je Hrvatska osvojila zlato na velikom natjecanju, posljednjih šest godina proveo je u Makedoniji kao trener Metalurga.
 
Poslije sedam godina vraća se na klupu na kojoj je bio od 2002. do 2010. i koja je prazna nakon smjene Željka Babića zbog neuspjeha na SP-u u Francuskoj u siječnju, gdje je Hrvatska protiv Norveške ispustila finale, a zatim protiv Slovenije broncu.
 
Pred Červarom je veliki izazov, jer Hrvatska je u siječnju iduće godine domaćin EP-a. Javnost zanima koje će igrače odabrati i tko će mu biti pomoćnici prije jedinog natjecanja na kojem Červar, zlatni s Olimpijskih Igara i Svjetskog prvenstva, nije osvojio naslov.
 
Upitan za mogućnost da mu Balić i Metličić budu prvi suradnici, Lino je kazao: "Ne mogu prejudicirati. Znate, ja sam ipak djevica u horoskopu, pa trebam dobro razmisliti."
 
"Cilj nam je vrh europskog rukometa. Želim medalju što većeg sjaja, ali ako kažem nešto više od toga, zvučat ću bahato, a to nikako ne želim", kazao je izbornik.
 
Riječ je nakon toga preuzeo šef hrvatskog rukometa Zoran Gobac, koji je objavio da će "team leader" i glasnogovornik reprezentacije biti Ivica Maraš. Poručio je da je bivše vodstvo repreznetacije "zaslužno" što se Červar vratio: "U Francuskoj su imali medalju u džepu, ali nisu je zadržali i da su to uspjeli, Lino ne bi bio ovdje."
 
"Čeka nas Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje s obzirom na to gdje se igra, nosi dodatni, najveći pritisak. Ovdje je sada čovjek koji je prošao i osvojio sve i koji se zna nositi s presingom koje takvo natjecanje nosi." objasnio je zašto je posegnuo za Červarom.

Komentari
Broj komentara:0